Get Adobe Flash player
Domov

Poljčane, 18.2.2014

Vabilo: 16/2014

POPESTRIMO ŠOLO

Čebelice

 

V ponedeljek, 24. 2. 2014, dopoldne v počitniškem času bo med 8.15 in 12.00 uro,  v sklopu projekta Popestrimo šolo in zimskega počitniškega programa v šoli v Poljčanah delavnica za otroke 1., 2., 3. in 4. razreda. V sklopu bosta dve delavnici, prva na temo čebelarstva in izdelave svečk iz pravega voska. Obiskal nas bo čebelar in nas poučil o čebelah in njihovih produktih. Druga skupina bo izdelovala gregorčke. Obe skupini se bosta nato glede na interes zamenjali.

                        

Cilj našega druženja je spoznavanje različnih produktov lokalnega izvora in podrobneje lokalne panoge – čebelarstvo. Naša želja je tudi krepitev domovinske in lokalne pripadnosti, želje po druženju in razvoj ročnih veščin, pa tudi znanj.

Delavnici bosta potekali v prostorih šole, vmes bomo zagotovili tudi odmor in malico za otroke. Vsi prijavljeni otroci se udeležijo obeh delavnic, saj se po končani prvi delavnici udeležijo druge. Prijavi se lahko 30 otrok. Prijavite jih z vpisom v razpredelnico, ki bo visela na oglasni deski in se poleg podpišite.

Prosim tudi za dopis telefonske številke za kontakt.

Udeležba učencev je brezplačna, saj je delavnica financirana s strani Evropskih socialnih skladov in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Delavnica gregorčkov pa poteka v okviru počitniške ponudbe šole.

Za morebitne dodatne informacije me kontaktirajte na jerneja.krizan@um.si. Izvajalka delavnice je Jerneja Križan v sodelovanju z učiteljicama razrednega pouka Jožico Kancler in Leonido Golob. Po končanih delavnicah ob 12. uri otroke poberete v šoli.

Učenci 3. in 4. razredov, ki bodo ta dan sodelovali v planinski dejavnosti, se bodo lahko podobnih delavnic udeležili v aprilskih počitnicah.

 

Lep pozdrav                                                                                        Ravnateljica

Jerneja Križan                                                                               mag. Francka Mravlje