Get Adobe Flash player
Domov

 

V petek, 18. 11. 2016, smo se na šoli pridružili projektu, ki se imenuje TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. S tem dajemo hrani, pridelani v Sloveniji, poseben pomen. Glavni namen tega dne je izraziti podporo pridelovalcem hrane, spodbuditi zavedanje in pomen domače oskrbe, ohranjanje podeželja in zdravega okolja.

Živila, ki so jih učenci ta dan zaužili, so bila: domač pšenični kruh, ekološko maslo, med, ekološko mleko in ekološko jabolko. Najpomembnejši poudarek Tradicionalnega slovenskega zajtrka je, da smo na mize postavili hrano domačega porekla – hrano domačih pridelovalcev. S tem pokažemo, da jih podpiramo, da cenimo njihovo vsakodnevno delo, da uživamo svežo in kvalitetno hrano z manj prevoženimi kilometri.

Če smo lani posebno pozornost namenili domačemu kruhu in medu, smo se letos osredotočili na mlečne izdelke. Zato smo na predstavitev povabili gospo Anjo Obrul, predstavnico Kmetije Lamperček – Obrul iz Koritnega nad Oplotnico. Predstavila je kmetijo, njihove mlečne izdelke ter v filmu prikazala nastanek sira. Učenci so lahko njihove izdelke tudi poskusili.

 

                                                                                                               Polona Bornšek,

organizatorka šolske prehrane