Get Adobe Flash player
Domov

IZKLOPI DOLGČAS – VKLOPI SVOJ VIR ENERGIJE!

 

Člani novinarskega in foto-video krožka Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane smo spet uspešni na natečaju Uresničujmo – z energijo varčujmo! Letos na temo Izklopi dolgčas – vklopi svoj vir energije!

V Stari mestni elektrarni, v središču Ljubljane, je 14. decembra potekal zaključni dogodek natečaja Uresničujmo, z energijo varčujmo!

SODO, d. o. o., distribucijski operater električne energije, je natečaj organizirali že petič, saj želi spodbujati osnovnošolce, da bi razmišljali o učinkoviti porabi energije. Na natečaju smo sodelovali učenci 7., 8. In 9. Razredov.

Program je povezovala Bernarda Žarn, raper Challe Salle je poskrbel za glasbeni dodatek, povedal pa je tudi nekaj pozitivnih nasvetov za življenje. V kratkem videospotu je bilo treba predstaviti zamisel o novih, drugačnih virih energije, saj je bila tema Izklopi dolgčas – vklopi svoj vir energije! Ustvarjalnost, pozitivno razmišljanje, pa domišljija in preplet barv, giba in zvoka … tako nastaja uspešen kratek film!

Kot so povedali na prireditvi, so pri ocenjevanju izdelkov upoštevali jasnost in sporočilnost, pa tudi na glasbo in vizualne učinke niso pozabili. Vsi izdelki so bili objavljeni na socialnem omrežju, kjer jih je lahko ocenila širša slovenska javnost.

Pri izdelavi našega filma so sodelovali Aneja Lončarič, Žiga Strmšek, Urban Pihler in mentorja Marina Koražija in Miran Voglar. Za nagrado, za najboljše besedilo in glasbeno izvedbo, smo dobili namizni računalnik in pogostitev. Nagrajeni video si lahko ogledate TUKAJ.

 

Nagrajeni ustvarjalci iz OŠ Kajetana Koviča Poljčane