Get Adobe Flash player
Domov

SIMBIOZA GIBA – SPREHOD

 

»Simbioza se je pričela kot vseslovenska prostovoljska akcija, ki je temeljila na medgeneracijskem sodelovanju in spodbujanju vseživljenjskega učenja. Akcija se je lani spremenila v trajnostno idejo in se razdelila v več projektov in akcij.

Z letom 2014 so začeli z vseslovensko akcijo Simbioza Giba, ki jo izvajajo še danes. Simbioza Giba je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja, športne rekreacije, športa, telesne dejavnosti in medgeneracijskega sodelovanja. Cilj projekta je spodbujanje športne, rekreativne in telesne dejavnosti, vključno z vsemi generacijami, predvsem tistim, ki je ne izvajajo dovolj ali pa sploh nimajo priložnosti za to. V okviru akcije odpremo različne športne objekte, šole, vrtce, prostore različnih gibalnih aktivnosti za vse, ki bi radi začeli, nadaljevali ali pa se preizkusili v nekaj popolnoma novega na gibalno rekreativnem športnem področju«. 

V letošnjem letu se je naša šola prijavila na nagradni natečaj, »naj video«, v okviru akcije SIMBIOZA GIBA. Učenci filmskega krožka smo posneli film na sprehodu v Studenice in prijavili na natečaj film, ki je dosegel drugo mesto v državi. OŠ Kajetana Koviča Poljčane pa je dobila priznanje SIMBIOZA ŠOLA. Svečana podelitev je bila, 21. 6. 2018, v Postojni. Nagrajeni video si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Podelitev priznanj, z leve strani: Miran Voglar, strokovna sodelavka Simbioze giba Tjaša Sobočan, Vincenc Zobec in direktorica Simbioze giba.

 

Miran Voglar