Get Adobe Flash player
Domov

2. športni dan - pohodništvo, 

petek, 11. 10. 2019

 

 

NAVODILA:

 

 1. Športni dan bo za učence od 1. do 9. razreda. Prihod v šolo za učitelje in učence ob 8.15. Kolesarji se zberejo ob 8.00.

 2. Malica bo ob 8.20 pripravljena po razredih in jo dvignejo razredniki v jedilnici pred odhodom na pohod. Kosilo bo, če ga kdo ne želi, naj ga odjavi.

 3. Odhod vseh skupin izpred šole ob 8.30.

 4. Pohodi bodo potekali po lahkih poteh, kljub temu pa so priporočljivi  planinski ali močnejši čevlji, nahrbtnik ali šolska torba z naramnicami, kapa, rokavice in vetrovka oziroma anorak. Hrana in pijača iz nahrbtnika po lastni želji.

 5.  Avtobus in kombi za vozače vozi po voznem redu.

 6. V primeru dežja bo normalen pouk po urniku.

 7. Razredniki oz. spremljevalci preverijo prisotnost učencev.

 8. VARSTVO UČENCEV IN DELAVCEV NA ŠPORTNIH DNEH IN IZLETIH. Ko gredo učenci na organizirano dejavnost peš, jih morajo učitelji opozoriti na vse vrste nevarnosti, ki lahko doletijo posameznika ali skupino: prometno varnostni predpisi, učenci naj se ne dotikajo mimo vozečih ali stoječih vozil, izogibajo naj se psov in drugih živali, naj ne trgajo sadežev in rastlin, ipd.

 9.  Učenci od 1. do 6. razreda, ki se bodo udeležili pohoda, dobijo potrjen izlet za športni program Zlati sonček v 1., 2. in 3. razredu in Krpan v 4., 5. in 6. razredu.

  

 2.  športni dan - kolesarjenje

Pogoji sodelovanja:

 • Kolesarjenja se lahko udeležijo učenci in učenke 6. in 9. razreda, ki so sposobni prevoziti 40 km in imajo dovoljenje staršev (izjemoma učenci 5. razreda po dogovoru z učiteljem športa). 

 • Poznati morajo cestno prometne predpise.  

 • Brezpogojno morajo upoštevati navodila učiteljev in spremljevalcev. 

 • Udeleženci morajo imeti brezhibno kolo. Pred začetkom kolesarjenja bodo kolesa pregledana. Učenci s slabimi kolesi bodo šli na pohod!  

 • Na hodniku pred garderobami v telovadnici je plakat, na katerem piše o pomembnih stvareh o pravilnem in varnem kolesarjenju. Ta plakat mora pregledati vsak udeleženec kolesarjenja! 

 • Vsak udeleženec mora imeti čelado. Na šoli imamo nekaj čelad, ki si jih bo lahko prvih 13 prijavljenih udeležencev brezplačno sposodilo, vendar le v dogovoru z učiteljema športa. Razdeljeni bodo tudi varnostni odsevni jopiči! Lahko imate svoje odsevne jopiče.  

 • Smer kolesarjenja bo: Poljčane – Makole – Pečke – Majšperk – Breg (počitek) – Majšperk – Makole – Poljčane. Kolesarili bomo od 8.30 do 13.00.