Get Adobe Flash player
Domov

Spoštovani učenci, starši, dedki, babice.

Lepo vas pozdravljam in upam, da v teh dneh, ko se zdi, da dobrih novic kar primanjkuje, vseeno ne pozabite poskrbeti tudi za dobro voljo in prijetno počutje! Mnogi izmed vas ste z nami že sodelovali v preteklosti pri rač. uricah za starejše in Simbioza Giba.

Sedaj bi želeli organizirali medgeneracijsko druženje (seveda v okviru enega gospodinjstva) ob peki piškotov, kolačev in drugih dobrot, ki se delijo iz roda v rod.

Letos je situacija drugačna – šole, vrtci, domovi za starejše ostajajo zaprti in zavedamo se, da organizacija takih aktivnosti ni mogoča niti ni dovoljena. Kljub temu smo se na Simbiozi odločili, da bomo praznikom vseeno dodali ščepec domačnosti in medgeneracijskega druženja. Vabimo vas, da se nam pri tem pridružite tudi vi! 

Kako?

Enostavno: delite z nami recepte za najbolj slastne piškote, kolače, druge slaščice ali jedi, ki vas spomnijo na prijeten čas, ko smo se družili in uživali v okusih, ki so priklicali domačnost vsem generacijam.

 

Prosimo vas, da torej otroci, starši, dedki, babice, z nami delite recepte, če imate čas in voljo, lahko seveda ovekovečite (narišete, fotografirate, podrobno opišete) cel postopek izdelave, mi pa obljubimo da bomo vse recepte združili v skupno knjižico. Iz knjižice bomo lahko jemali recepte in navdih za peko med decembrskimi prazniki, zato vas prosim, da svoje recepte posredujete do 20. 11. 2020. Recepte pričakujemo na e-naslovu  vinko.zobec@ospoljcane.si ali direktno na sola@simbioza.eu.

Lepo vas pozdravljam, želim veliko dobre volje ob peki in ostanite zdravi.

 

Koordinator Simbioze skupnosti na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, Vinko Zobec