Get Adobe Flash player
Domov | Blogi | MarinaK's blog

Ljudje se srečujemo z besedami. S tistimi, zaradi katerih smo vznemirjeni, s tistimi, ki povzročajo odmeve, nam kažejo pot za pogovore z dušo, ki so beg pred čustvi ali srečevanje z njimi ...

V soboto, 23. maja, bomo na naši šoli pozdravili pesnika, ki zase pravi, da je premlad, da bi bil star, in prestar, da bi bil mlad. Je profesor na novogoriški gimnaziji, ljubitelj klasike in avantgarde. Rad ima gledališče, film in še posebej beležnice, je muhast in če verjamete ali ne: sam zase pravi, da je tudi nergav. Naš gost bo pesnik Nejc Rožman Ivančič.

Tim, ki bo povezoval naš uvodni del, je pogledal v SSKJ in ugotovil, da tudi sam včasih spada med nergače: kar pogosto se s čim ne strinja in to tudi odločno in glasno pove. Mogoče pa bi bilo bolje, da bi se posvetil pesništvu:) Svojo vznemirjenost ljudje namreč izražamo na različne načine, ne samo skozi jezikanje ali prerekanje. Eden najboljših načinov izražanja samega sebe pa je prav pesnjenje. Devetošolci tretje učne skupine smo letos jezikali, pardon, pesnili skozi vse šolsko leto. Pripravili smo drobne pesniške zbirke, pesnili pa smo tudi ob motivih velikih sodobnih slovenskih pesnikov. Nekaj naši pesmi najdete v blogu.

Ob podelitvah bralnih značk se srečujemo z besednimi ustvarjalci skozi vsa leta našega šolanja. Srečanja ob koncu šolskega leta, takole v manjšem krogu, pa so nekaj posebnega. Veselimo se odkrivanja vsega, za kar mislimo, da se skriva v nekom drugem, a v resnici živi v nas samih. 

Gašper Turšič