Get Adobe Flash player
Domov | Blogi | MarinaK's blog

 

Že od praznovanja 200-letnice šolstva na Poljčanskem učenci in zaposleni na Osnovni šoli Poljčane finančno omogočamo šolanje Dhondup Wangmo, ki je sedaj že študentka na kolidžu v Indiji.

Pred kratkim smo dobili njeno pismo, ki nam ga je pisala pred božičem lani.

Najprej lepo pozdravlja nas in naše družine. Želi si, da bi nas njeno pismo našlo zdrave. S spoštovanjem in globoko se zahvaljuje za podporo in pomoč. Vedno se nas spominja s hvaležnostjo, saj ji naša denarna pomoč predstavlja osnovo za šolanje.

Zahvaljuje se nam za naše dobro delo.

 

Iz pisma ravnatelja šole, ki se nam prav tako zahvaljuje za darovani denar, smo izvedeli, da Dhondup obiskuje 2. letnik univerzitetnega izobraževanja, ki traja 3 leta. Po končani prvi stopnji študija namerava nadaljevati na magistrskem študiju, zanima jo nevrologija.

Dhondup v nadaljevanju piše, da končuje 3. semester (to je bilo decembra lani) in da izpiti niso bili zahtevni. Zadovoljna je z učnim programom. Posebej jo zanima področje nevrologije. Sama dodatno prebira literaturo s tega področja, navdušena je nad presenetljivostjo človeškega bitja. Človeštvo še zdaleč ni raziskalo vseh področij  svojega obstoja in zato se ji zdi  to področje študija zelo zanimivo.

Napisala je tudi, da imajo decembra desetdnevne počitnice, ki jih je preživela ob študiju budističnih resnic Dalaj Lame. Veseli se blagoslova, ki ga je bila ob tem deležna.

Na koncu pisma nam je zaželela, naj nam božični prazniki polepšajo naše življenje, naj nam prinesejo srečo in zadovoljstvo, naj pozabimo na vse tegobe in dosežemo cilje, ki smo si jih zastavili. Enako želi članom naših družin in se nam še enkrat prisrčno zahvali, ker ji omogočamo, da nadaljuje šolanje.